Alla inlägg under december 2008

Av Catja - 22 december 2008 22:04

Vi kunde inte vänta med denna julklappen så hon fick testa den redan i kväll! Hon börjar bli lite för stor för den liggande "Bad-formen" så hon har fått en liten bad stol som hon kan ha i badkaret. Så hon har testat den ikväll och det blev succé! :) Hon älskade den!


Lägger in ett videoklipp, värdelös kvalla dock, filmat med mobilen!

PS. På slutet när jag tjuter till släpper Patrik ner ett ljus i badet!

Av Catja - 22 december 2008 21:16

Ja han är min biologiske far tror jag... Jag måste vara ett hittebarn!

Jag har fått min detektiv sida från honom. Jag har en tendens att alltid på något vis få reda på det jag vill ha reda på!

Sen att det kanske beror på att jag är tjurg som få och har minne som en elefant när jag själv vill...

Det kan ta lång tid men hipsvips så faller alla pusselbitarna på plats! :)


Hittade min "klubb" på Facebook härom dagen.

Mikael Persbrandt...

Ja herre jössös vilken karl... Mmm....

Patrik är så ofantligt sotis på honom! Haha! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Om Persbrandt dök upp och erbjöd sig skulle jag inte tveka en sekund! Hhahaaa!

Har försökt få honom som "frikort" av Patrik, men han vägrar! :)


Var förbi Lasse å Anki å lämnade pipparkakorna... Dom erbjöd å slå på en panna kaffe men Patrik var stressad, den jäkeln.

Hade gärna blivit kvar en stund... Skit länge sen vi varit dit. Ska ta under mellandagarna å hälsa på.


I morgon bär det av till byn...

Så det blir inget bloggande förrän imorrn kväll!

Tjao med er!

Av Catja - 22 december 2008 13:17

Nänä, precis när jag stängde av datorn och gick in i sovrummat och sträckte ut mig på sängen så vaknade Elise.

Dags att kliva upp....

Suck.

Av Catja - 22 december 2008 12:17

Jahaja, natten har varit tjorvig. Tror nog att pigan har tänder på gång. Hon har gnällt hela natten.. Tappade räkningen redan vid tiotiden igår kväll på hur många gånger jag hade fått kliva upp å ge henne tutten och stryka på henne....


Men i morse fick man fint kliva upp ialla fall. Träffade prästen inför dopet och gick igenom hur det kommer bli. Vi är tydligen två par som döper våra döttrar samtidigt. Det andra paret verkar lite hippie lika... Haha! Pappan hade ett skägg som en ortodox jude! :) Det blir ett roligt dop tror jag! Dessutom var mamman släkt med nottbottens lucia så hon ska sjunga i kyrkan! :) Kul!


Prästen frågade om våra faddrar och vilka dom var. När han frågar om nån av våra faddrar ville läsa nånting bröt jag ihop och började flabba.

Han tittade på mig och log.

"Oj, förlåt! Men min syster har sagt att om det verkar som att hon ska behöva läsa nånting så skulle jag säga att hon är dyslektiker. Så tyvärr. Min syster är dyslektiker!" Säger jag och ler.

Prästen bara flinade och sa "Ja det var ju synd. Men nån ska ju tända Elises ljus, och det kan man ju göra som dyslektiker!"

Deal! Tyckte jag.

Sen får nog Peter hälla upp vattnet i dopfunten. Bra bra... Jag tror inte att Peter heller hade viljat läsa förbönen!


Sen efter det mötet så bar det av mot centrum och kolla efter julklappar till gumman. Hittade en hel del PLUS att jag fixade Jessica och Oskars present också... Nice. Då var det klart. När jag var på BB och köpte lite julklappar så kom det ju naturligtvis en såndär petande gammal tant. Fan också! Inte en enda längre runda på stan utan att dom är och petar på flickan med sina bacill händer!

Varför gör dom så?

Denna tant dessutom flög över oss och rätt upp i ansiktet på Elise och börade peta på henne med lortfingrar. Elise som vanligtvis gillar ALLA som pratar och tjorvar med henne ryggade bakåt i min famn och rynkade på pannan. Haha! Hon var rätt söt, hon gillade verkligen inte tanten.

Jag kastade ett sånt sylvasst öga på henne och vände mig  demonstrativt om så hon inte skulle nå Elise.

Vad gör tanten?

Hon går runt oss ett varv och fortsätter peta henne.

Aargh, jag hatar detta!

Jättekul när dom pratar med Elise och så, ELise gillar ju det också.

Men jag gillar inte när dom dyker på henne och börjar peta henne i ansiktet.


Nu är jag äntligen hemma och har slagit in lite julklappar till fröken.

Måste vila lite själv nu för att orka med hela dan. Har massor kvar att göra.

Måste

  • Städa
  • tvätta nån maskin
  • köpa resterande av Elise julklappar när patrik slutat jobbet
  • Leverera lite julklappar
  • packa inför Töre

Fyyy, är helt trött.

Måste förresten köra bil till byn... Kollade bussar till juldagen och det går ingen då av nån konstig anledning. Konstigt!

Nånå, jag får ta bilen... Hoppas verkligen att vädret är bra i år.


Nä nu måste jag vila lite.....

Av Catja - 21 december 2008 21:17

Ett telefonsamtal utspelar sig:


Rrrring, RRRRRing, RRRRRing....

-Hallå.

-Host host, jaa hej bloggen... Säger en ynklig röst.

-Ja hej Catja.

-Jo, jag tror inte att jag kan skriva nått ikväll. Överdrivet snörvlande följt av en liten ynklig harkling.

-Nähääää, det säger du? En överlägsen Blogg svarar och höjer lite på sina blogg bryn i andra änden.

-Joooo, det är så att jag känner mig så himla, host host, krasslig vettu...



-Jahadu. Så du blir ledig hela veckan då för att vila antar jag.

-Nädå! Lite för snabbt. Öööh, jag menar jag är säkert bättre redan imorrn..

-Jasså det tror du... Din ledighet idag har inget att göra med att 5:an visar populärmusik från vittula och du har dukat fram ost och kex precis? Dundrar bloggen.

-Ehheehee.... Jo alltså.... Oj! Du hörs väldigt dåligt nu... Uppenbart mun-sprakande hörs.

-Hallå? Hallå bloggen?! Du hörs inte... Hör du mig? Vi syns imorrn!

KLICK.


Av Catja - 21 december 2008 10:30

Medans jag skrev förra inlägget så spydde Elise ner sig själv och hennes aktivitetsmatta. Så jag tog en paus i skriveriet och gick och torkade bort kräk och började byta kläder på henne. Då upptäckte jag massiva berget bajs hon också hade. Så jag bytte blöja och gick och tvättade rumpan på henne.

Gick förbi datorn och tänkte att jag skriver färdigt inlägget och publicerar det med Elise i knät, så kan hon lufta stjärten medans lite grand.

Jepps, då passar hon på å kissa ner mig, soffan och mattan...

Av Catja - 21 december 2008 10:04

Jepps idag ska jag och lill Fröken till Malmberget och gå på nån sorts vintermarknad i gamla kåkstan med Emma & Tobbe.

Har aldrig varit å kollat kåkstan och då har jag ändå varit här i snart fem år, och sakerna att göra tog slut för riktigt länge sen!

 Ska kolla om jag hittar den sista julklappen där kanske...

  • Teija och Lars
  • Ritva och Ingemar
  • Emma och Tobbe
  • Hannah och Krille
  • Rebecka och Peter
  • Göta
  • Birgitta
  • Nina
  • Hellin
  • Evy och Herbert
  • Stina och Fredde
  • Mathias och Ulrika
  • Mormor och Morfar
  • Jyri
  • Tindra
  • William
  • Moa
  • Ludde
  • Lina
  • Lasse och Anki
  • Camilla och Keisu
  • Ante och Sophie
  • Tobbe och Helene
  • JESSICA OCH OSKAR!

Ja har haft riktiga problem med att hitta julklapp till dom.. Men men det löser sig. Jag kommer nog på nått!

Till släkt och Familj har det varit så äckligt enkelt i år så jag har inte behövt använda skallen alls. Säkert därför det blir så svår till dessa två.


Bälgar kaffe precis som om morgondagen inte fanns. Men det ör för att jag känner mig så lat, och inte orkar göra frukost.


Nu ringde Göta från Sjötorgs... Lilla Lina (så liten är hon ju inte, blir tretton nu!) kom ju igår och hon hade vaknat och vill ju träffa Elise. Lina hann åka hem till Trollhättan i somras just innan Elise föddes!

Så nu ska jag å Elise dra oss dit en sväng!




Av Catja - 20 december 2008 21:43

Aaah, finns det nått härligare än att man lägger sin lilla trollunge i sin säng, pussar henne godnatt, och hon skrattar högt för att det killar på kinden...

Sen somnar hon bums så tungt så tungt.. Med snuttefilten mot sin lilla kind och putar med rumpan så som bara bebisar kan.

Sen kan man i lugn och ro ställa sig i en varm dusch och inte behöva stressa. En kroppsscrub (Decleor of course) och sen bara så och mysa i värmen. Kliva ut ur duschen och torka sig i lugn och ro, inte som på dagarna. Bara snabbt dra med handduken över kroppen så att det inte rinner vatten från en åsså dra som hastigast med en bodulotion över lemmarna som sticker ut, åsså smeta lite på magen också. Så man är sådär äckligt fuktig när man drar på trosorna så dom rullar ihop sig när du drar upp dom, klibbar fast efter låren och fastnar sneda över rumpan. Så måste man som lyfta lös tyget från kroppen och lägga trosan rätt över rumpan åsså sugs tyget fast i den fuktiga hyden. (Jo, rättstavat! Jag å Nina blandar alltid ihop orden Hud och Hy, så vi har kombinerat det!)

För att inte tala om BHn. Du knäpper den (om du tar på den som jag) när själva kuporna är på ryggsidan, sen när du ska vända den rätt väg efter knäppning så förväntar du dig nästan ett gnisselljud, eftersom det går så segt att vrida bhn när man har kvar vattendroppar ryggen. Dit når du ju knappt i vanliga fall så hur ska man nå dit när man är stressad? Sen i samma rörelse när du vänder BHn så drar du upp den också och drar på axelbanden. Så när tuttarna väl är i BHn så är dom helt snea för det är sällan man får BHn helt vriden till rätt läge på en gång. Även här måste man lyfta lös BHn från torson och sen lägga den till rätta. Sen måste man såklart lyfta till det mindre bröstet för annars fortsätter dom att se snea ut... :)

 Undrar varför jag egentligen stressar när jag duschar på dagarna? Det är ju faktiskt aldrig särskillt bråttom! Elise har nog aldrig gnällt när jag duschat.... Men det kanske är just för att jag är lite snabbare... Hade jag tagit tid på mig hade hon säkert börjar gnälla.

Hur som hellst så är det skönt att duscha och ta hand om (som jag och Nina så fint uttycker oss) Efterbörden i lugn och ro.


Jaaaa, vad blev det av detta inlägg då? Känns som att jag spårat lite... Hehee! Nää nu ska jag kasta mig i horisontalläge i sängen och se färdigt LOVE ACTUALLY. Det är faktiskt en rätt kulig film, och visste ni att Hugh Grant (efter att ha sett honom på Oprah) är en riktig liten Het(h)ing.


No moi sitten, Hyvää yötä ja kuullaan humenna!




Aaah, här tar man lååång tid på sig! :)



Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards