Direktlänk till inlägg 19 december 2008

Jagad av en ÄLG!!

Av Catja - 19 december 2008 11:39

Kom precis hem svettig, stressad och pulsen i 210. Det bara pulserar och dunkar i hela kroppen! Hahaa!

Ja, jag har bott i Norrbotten mesta delen av mitt liv men har aldrig förr blivit jagad av en älg. Så här var det...


Jag gick alltså ut på promenad efter förra inlägget. Satte Elise i barnvagnen och gick ut i ett underbart väder. Sååå härligt ute. Så jag tänkte ta en lite längre promenad än vanligt. Gick mot Malmbergsbacken och när jag är vid Statoil så ser jag en älg.

"Hah, nämen se där, en älg!" Tänker jag och var helt okej med att se en älg. För den var på andra sidan korsningen vid statoil och hade behövt gå tvärs genom korsningen, över parkeringen på statoil, över plogvallen och sen in på gångstigen jag gick på för att komma åt mig. Dessutom hade den behövt gå åt just det hållet jag gick åt också.

Hade jag vetat då att det var precis det älgen hade i tankarna så hade jag inte saktat ner för att titta på det stora djuret.

Jag såg och hörde polisbilen sen, den hade kommit till älgens undsättning och dom försökte valla älgen mot lite älgigare-miljö.

Så poliserna slår på sina sirener och stressar älgen och kör efter den för att lotsa den framåt.

Plötsligt inser jag att dom jagar ju älgen mot mig! *pulsen börjar öka* "Nämen inte hitåt va?...Näe...Eller... kanske..." Kollar sådär lite stessat och hetsigt över axeln. Jag tänkte att det borde ju ha varit helt omöjligt men nä. Älgen kom verkligen närmare och närmare och såg verkligen ut att vara på väg till just den gångstigen som jag spatserade på.

Och naturligtvis, jag ser detta älgtryne vända sig mot mig och sätter fart. Polisera stressar ännu älgen med sirenerna men ser mig och stänger kvickt av blåljusen.

När jag ser denna älg sätta sina klövar, fötter eller hovar (vad det nu kallas) på gångstigen och sätter stressat igång att älga (hehe) mot mig ca tjugo meter bakom mig så börjar jag verkligen känna av paniken.

Men man vill ju som inte börja löpa på en gång, man kan ju se lite fånig ut då om älgen helt plötsligt vänder åt andra hållet. Man vill ju gärna hålla sig lite cool och bara,

"Tjaaah, en älg höll på å börja jaga mig, men jag såg ju på en gång liksom att det var lugnt..." Men jag insåg att nu är det inte läge att vara cool.

Hur cool är jag med en älg hov-klöv-fot i nacken?!

"Ja jävlar, nu är det dags att sätta fart fröken!"

Jag drar igång med en sån rivstart med mina kängbeklädda fötter så det sprutar upp snö bakom mig. Men stressad som jag är så har jag inte rätt kordinater för flykt-löpning och ett av hjulen på barnvagnen trycks ner i plogvallen. JÄVLAR!!!

Vet ni hur det känns att nu vända sig MOT älgen och rycka upp barnvagnen ur diket och dra en ny rivstart iväg. Å.herre.gud. Då kommer en karl och möter mig med sina gråhundar, han hade väl hoppats på att hundarna skulle skrämma älgen åt andra hållet och inte mot mig och min barnvagn men icke! Älgen var för stressad och fortsatte bara rätt fram frustandes och med uppspärrade ögon.

"Nu är det dags att sätt fart tjejen!" Ropar karln och även han springer ifrån älgen nu bredvid mig. Hans hundar är ju jättesugna på älgen och drar bakåt hela tiden så jag håller på å körahundstackarna med vagen. Jag stannar till och vrider vagnen lite och nu hör jag verkligen älgen bakom mig trots all trafik runtom.

"Stanna inte, spring bara, hundarna får akta sig!" Hojtar gubben.

Jamen jag säger det, aldrig springer man så lätt som när man har en stressad och vilsen älg bakom sig. Jag hade kunnat springa hur långt som helst och hur fort som helst, inga problem alls! Detta har jag och Lungan min upplevt en gång tidigare när vi var å joggade å då var vi inte ens jagad av älgen, vi såg bara en och blev rädd.


Jag och mannen med hundarna höll oss framför älgen och vek av mot Statoil och in bakom bilarna på parkeringen och älgen fortsatte framåt och försvann in på bostadsorådet på andra sidan gatan.


Ja jag säger det. Efter detta så tyckte jag att jag hade promenerat färdigt för idag och gick hem. Jag hann ju få upp pulsen ordentligt. *Pust å flämt*


 
 
Ingen bild

sussie

19 december 2008 13:01

men fy vad otäckt....:( Nu vet jag inte om jag törs åka ner till gällivare å ta en promenad i em. den där älgen kan ju spatsera var som helst. Undra om d var morsans karl du träffade med gråhundar. Dom bor alldeles brevid malmbergsbacken o han rastar ofta där.

 
Danni

Danni

19 december 2008 13:04

Moahaaahaa! sorry gumman men jag höll på å garva ihjäl mej när ja läste d!! Men ja förstår om den va som en nära-döden- upplevelse!!
Tur att du kom hem välbehållen! :-P
KRAM

http://danni.webblogg.se

 
Ingen bild

Läsare

19 december 2008 13:04

hihi Du är bara för rolig! Man har ju som blivit beroende av din blogg för den är så härlig att läsa!!! Ha det gött! å GOD JUL

 
Ingen bild

en annan läsare

19 december 2008 13:39

Ja jag håller med föregående talare, gud så man kan få garva åt din blogg,ha det bra och fortsätt i dessa blogg-takter, hehe...

 
Ingen bild

Garvar

19 december 2008 16:30

Hahaha, instämmer med föregående talare- din blogg e suverän! Snacka om att bjuda på dig själv å bra gjort att du bad om förlåtelse till HIV-kvinnan, hemskt m ågren. Patrik kan skatta sig LYCKLIG LYCKLIG LYCKLIG som har en sambo som dig- tror du kan ta honom på ett bra vis! Håller tummarna för er...

 
Ingen bild

Liza Marklund

19 december 2008 16:48

Hej!
Du måste hjälpa mig i mitt författande. Böckerna börjar sälja så dåligt. Det du skriver sprudlar av liv.

 
Ingen bild

syrran med H

19 december 2008 17:21

Hahh hohh hehh ohh!!
Du är bara för rolig! Ser de framför mig när du älgar iväg från älgen! Och stackars Elise skumpandes i vagnen...o fattar ingenting! HAHAHAHAA!!

 
Ingen bild

KoÄLGskräck

19 december 2008 18:51

Hörde rykten om att det inte bara var en älg på stan utan TRE!!!

 
Yvonne

Yvonne

19 december 2008 22:15

Hahaha! Stackare! Jag är livrädd för älgar, för när jag var funktionär vid en orientering för barn för många år sedan, så satt jag i godan ro på mitt pass och väntade på att ungarna skulle droppa förbi. Då kände jag något som flåsade mig i nacken... Jag vänder mig sakta om, och där står TVÅ älgar och snufsar mig i nacken! Fniss. Om jag blev rädd?? Hehe. Gissa!!!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Malin

Malin

20 december 2008 23:04

Jisses...förlåt med jag satt här och fnissa. Jag är själv lite purken över att aldrig ha sett en älg. (det är sant) så jag tänkte att om jag någon gång får se en så kommer den med största säkerhet springa rakt på mej eller nåt..
Tur att ni klarade er.

http://tramptass.bloggagratis.se

 
Tessah

Tessah

21 december 2008 09:02

Hahahahahah fy fan! Ja nog hade jag sprungit fort som fan också hahaha:)

http://www.tessah.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja - 10 maj 2009 07:50

Såg att jag har åtta prenumeranter kvar på denna bloggen! Hihi! Hängivna jäklar va?! ;)  Vem är ni då? :)   ...

Av Catja - 16 februari 2009 08:59

Glöm inte min nya blogg Click Hära

Av Catja - 11 februari 2009 16:51

Ja nu är det dags för mig att dra vidare.... Följ mig till min nya blogg! Klicka här   Glöm inte att byta din prenumeration på Bloglovin! :)   ...

Av Catja - 11 februari 2009 15:00

tjorvar lite.....

Av Catja - 11 februari 2009 11:03

Som den kände Big´O en gång sa....   Nu har vi varit till tandläkaren. Patrik lagade en tand, en annan tand än den som gick sönder. Den ska dom dra. Nästa vecka tror jag det var. (PS. Tandläkaren sa på en gång när Patrik öppnade munnen, "Du gnisslar...

Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards