Alla inlägg under november 2008

Av Catja - 12 november 2008 13:21

Alltså, jag hoppas verkligen att jag inte Jinxar detta nu men min fot verkar må lite bättre. Jag fick på mig mina kängor i morse utan att det kom tårar. Jag har kunnat gå sakta utan att halta. Känns som en helt ny värld igen! *Glad*

Snart kommer jag kunna promenera igen... Oough vad jag längtar till d! :)


Varit på "Smakportions-Kurs" med Elise i dag. Där träffade vi idag Lille R med hans mamma L som jag och Elise inte träffat sen babymassagen. Kul var d å se dom! :)

L berättade också om öppnaförskolan som vi ska kolla in! Låter kul.


Nä nu ska jag försöka få min övertrötta lilla knasiga unge å sova lite..

Senare ska jag iväg å handla.. Glömde göra det på vägen hem från BVC. Glömde dessutom Elise i bilen när jag kom hem! Muhahaahaa! Inte nå länge alltså. Jag han kliva ur ut bilen, smälla igen dörren och låsa och vända mig ifrån bilen. Då slog det ju mig att ungen är ju kvar i bilen. Muhuahahaha! 


Hmm.. Ska ta å dammsuga också. Såg en B-Ponny-stor-dammråtta  rusa förbi mig..

Av Catja - 12 november 2008 09:32

Först: Jadu Danni! Det måste ha varit mat för typ femton pärs! Det blev en mallanstor ugnsform. Jag hade i bara 500g köttfärs, men det blev mycket mat! Jag, Patrik och Nina åt alla tre och det är över hälften kvar! Men jag har ju det till lunch.. Så jag slipper laga femtio GI rätter veckan!


Men nu till min fråga till folk som INTE går på GI.

Jag vet inte om det är jag som är helt trög men är det någon som förstår Kellogs reklamen med mjölken och cornflakesen?!


...Då åker ju dom två kundvagnarna ihop och stöter i varann.


Kelloggs paketet i Vagn 1: "Oj ursäkta, mina hjul vinglade lite grand!"


Mjölken i Vagn 2: "Det gör inget, jag var långt borta."


Kellog: "Mm, låter härligt..."


Vaddå "Jag var lågnt borta"??!?!!!?!

Vaddå "Låter härligt"??!?!?!!

Ursäkta mitt direkt språk nu men var Mjölken "långt borta" som i Långt i från orgasm eller?

Och Kellogg tyckte det var härligt för att han skulle få "jobba länge" eller vad?!

Hahaa! Alltså det låter ju heeelt sjukt, det är jag medveten om. Men vad fan menar Mjölken och Kellogg?!


Har ni förstått det? Feel free to Idiotförklara mig för helt ärligt så fattar jag inte grejjen!


PS. Idag blir det GI-Pytt! :)


Av Catja - 11 november 2008 18:33

Elise är bara för fin alltså..

Idag när jag lagade mat så började sig närma matdags för henne så hon blev lite grinig och ville vara med mamma. Jag lyfte henne i hennes sitter en liten stund och gav henne nappen och snuttefilten. Då låg hon där och tittade på mig under resten av tiden jag lagade mat. Riktigt tittade på mig.. Sådär trött och gosig låg hon och kollade när mamma lagade maten. Sen gick jag och skulle lyfta upp henne när jag blandat hennes flaska å då drar hon av ett sånt där jättehärligt tandlöst leende. "Menar du verkligen det mamma, ska du lyfta upp mig nu, va kul!"


Usch vad hon är underbar våran fina älskade lilla dotter...

Av Catja - 11 november 2008 18:17

Helt grymt min GI-Moussaka blev sååå bra!

Hur god som hellst! :)

Patrik tyckte också att den var jättegod. Han gick och tog en omgång till och säger "Fan Pärlan, det här får vi göra fler gånger!"


800g köttfärs, 2 gula lökar, 200g tomatpurè (En tub), 3 stora Aubergine (ca 2kg), 500g Keso, 3dl Riven parmesan, Ett pkt Bacon, mozzarella, 3dl grädde och ett ägg. Auberginen skärs i 1cm breda skivor. Stek i olivolja så dom blir lite brunish Hihi. Bryn löken och köttfärsen och bacon. Blanda ihop i en kastrull och smeta ner tomatpurèn och låt puttra en liten stund. Varva i en smord ugnsfastform köttfärsblandningen, Aubergine, Mozzarella skivor, parmesan och keso. Vispa ner ägget i grädden och häll över formen. 175grader i ugnen i 45-60 min. 


Grymt jäkla gott. Jag kommer gilla det här GI:andet om det fortsätter såhär! Det är jättekul å söka reda på nått kul GI recept för dagen.

Kan tänka mig att det är skitjobbit för dom som jobbar men jag är ju så jäkla mammaledig så jag kan ägna en hel dag åt middagen! :)

Lyxigt värre jag vet.


Nä nu är det dags för bad för Elise och dusch för mig!


Av Catja - 11 november 2008 13:53

Addar lite Bacon också för att få Patrik lite mer positivt inställd till maten. Låter (i hans öron) lite bättre om han hör ordet bacon. Hehe!

Av Catja - 11 november 2008 12:56

Igår åt i Kyckling filè med ugnsbakade grönsaker ochtzatiki. Mums!

Idag blir det GI-Moussaka. Med köttsärs, Aubergine Keso och Parmesan!

Spännande! :)

Av Catja - 11 november 2008 10:20

Tänkte ge en uppdatering om hur hemskt ont det gör i min fot och att jag inte fått sova i natt pga smärtan, men allvarligt så orkar jag inte tjata om fot-jävlen.


Så istället ska jag berätta hur enormt fet jag känner mig.

Jag har som sagt tio kilo kvar sen graviditeten. Inte kul alls. Och jag känner mig fet och jävlig. Berättade just till Nina och Lena igår hur fet jag är...

Sen är jag ju en jäkla optimist så mornarna börjar ju helt bra. Jag kliver upp å sminkar mig o fixar till håret... Jesss.. Allt OK ännu och det känns helt okej! Men sen kommer man till steget som gäller påklädning. Så jag öppnar min garderobs dörr och står och stirrar in i den. Tittar på alla kläder som jag inte får på mig och det här svarta molnet kommer svävandes ikapp mig igen. Så jag står och tittar där ett tag, som om nånting nytt helt plötsligt skulle ha dykt upp där inne. Jag provar några gamla byxor som är åt helsike för små och tänkter på hur jag brukade se ut. Sen slutar det alltid med att jag vänder mig och och på gästsoffan så ligger mina Kennel Holeviken byxor. Och det är dom jag går i VARJE dag för att jag har vägrat köpa tjockis kläder.. Men jag måste kanske göra det trots allt.

Men men, sen igår så är jag på diet. Hoppade på det här GI-tåget igår.. Och jag hoppas på att min fot ska bli bättre. Man får ju världens ångest när jag sitter här och känner mig helt fet och KAN inte röra mig.

Min tjockhet har också fått mig att bli svartsjuk. Helt sanslöst! JAg är helt oresonlig emellanåt. Tur at Patrik är så förstående. Igår så hade vi gått och lagt oss och han låg och funderade. Sen förklarara han helt sonika för mig att jag stirrar mig knäpp på vågen och min storlek. Att jag tycker själv att jag är tjock så jag tar för givet att han inte längre vill ha  mig för att jag har låtit min självkänsla bli sämre. Men att han visst vill ha mig och nu ännu mer för att jag är mamman till hans barn och några kilon på sen graviditet spelar ingen roll alls! Sen en massa andra rara saker som jag inte ska skriva eftersom jag inte vill hänga ut Macho Patrik så här! Hihi! :)

Han är allt fin min älskling...

Men det spelar ingen roll, kilona måste bort iaf! Jag ska försöka skynda på Sopfies förlossning så att vi snart kan börja träna på allvar. Jag behöver någon som piskar mig konstant för annars blir jag lat.


Det sägs ju föresten att man blir DUM och KORKAD när man kör GI ett tag och d bevisades igår. Redan första dagen på GI så har jag blivit dum. Jag och Nina satt och tittade på GI tabeller och och läser en rad där det står (skriver ner det som VI läste det) MÄR-GÄRT. Vad fan är mär-gärt?!

Så vi googlar det och jag läser bara första raden på första träffen "Märgärt sås i början...."

"Jahaaa, det är nån sorts sås.." Säger jag till Nina.

 "Jasså jaaa. Det är det."

Och vi tror stenhårt på detta tills vi googlar Märgärt bilder.

Jösses. Vilka GI-Idioter vi är. Det står ju naturligtvis Märg-ÄRT.

Hahahaaahaaa! Vilka nötter...


Nä nu ska jag kolla in foten...


Av Catja - 10 november 2008 10:59

Är det någon som vill ha skor? Har väl ett trettio par skor som jag nte kan använda längre.

ALLA mina skor är för små!!!!!! Varför? Jo för att man får tydligen större fötter efter en graviditet!!!!

VARFÖR är inte sånt här mer omtalat?!?!?!!!!

Hade jag vetat detta hade jag ju knappast köpt ett par nya promenad skor direkt efter graviditeten för tvåtusen spänn.


Åååh.... Alla mina skor... Snyft.

Inse vilka pengar det handlar om å skaffa nya.... :(


Det här är det värsta jag varit med om tror jag.

Kommer fötterna fortsätta växa?!

Nästa barn (om det blir nå syskon) då? Får jag ännu större fötter då eller?!?! Vah?!


Nä... Nu blev det bara för mycket d här...

...Mina fina skor....

Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards