Alla inlägg under juli 2008

Av Catja - 8 juli 2008 15:07

Syrran lyckades ju fånga sitt pekfinger på bild där den ser otroligt skum ut. I förmiddags tittade jag ner på mina händer och insåg att mina fingrar var borta. Mina fingrar är kidnappade och istället har någon satt dit prinskorvar!

Väntar på lösensumme-brevet.

Av Catja - 7 juli 2008 21:54

Detta har varit utan tvekan den jobbigaste graviditetsdagen hittills. Hojja. :( Har sovit kasst nu dom senaste nätterna och magen och kroppen börjar bli sååå jäkla tung så minsta rörelse gör rent av ont! :( Varmt, halsbränna, ont i ryggen och magen och allt och alla ställningar är obekväma. Kan inte stå, sitta eller ligga. Urs.... Nu får fasen Kotte komma närsomhellst. Spelar ingen roll alls, Välkommen ut lilla vän.


Nu har jag ont och ÄR LESS.


Av Catja - 6 juli 2008 21:00

Japp! Råkar ni ut för mögelluktande kläder så funkar ättika blötläggning!

Så jag tvättade först som vanligt, lät torka, lade i blöt i badkaret med tre korkar och en liten skvätt ättika och sen tork och vädring. Lukten är väck! Fasen vicken husmor jag är! :)

Fast jag tar nog och tvättar plaggen igen i maskinen imorrn som vanligt. Så man får dit lite sköljmedels lukt i kläderna. Vad är d för vits å ha rena kläder om dom bara luktar tyg. Nää halva om inte det mesta nöjet ligger ju i den där fräscha doften av Summer fresh, eller Sea breeze, eller Peach Passion, eller Green apples.... (Fast ta bort äppel lukten förresten gillar inte sånnadär äppel lukter...Urs!)

Berättade precis för Patrik att lukten gått bort. "Åh, har den? Va bra!"

"AHA!! Så du erkänner att det luktade!" Nöjd som fasen.


Äsch...helt trist här hemma. Patrik bara sover... Fast lite kul är han ändå för han pratar i sömnen. När jag kom hem precis frågade han om det blev nå bröd. (???!)

Förresten har han varit konstig hela förra natten! Han har jagat mitt vänstra ben! (Hade ju nästan glömt bort d ju....) Han vände sig om under natten och lade sin högra hand på mitt vänstra lår. När jag efter ett tag vände på mig så fick han på nått vis in armen mellan mina ben. Och inte kunde ju jag slappna av då, då skulle ju han få blodstopp i armen å sockerdricka i den. Så jag försökte knöla loss hans arm och han blev som halvt i panik. Men lugnade sig när han lyckades gripa tag runt ankeln på mig.. Hehe! Lustigt!


Jo! Och sen har jag kommit på att det är en himla tur att vi kvinnor sköter graviditeterna. Det är ju allmänt känt att man får kramp i vaderna när man är på tjocken, särskillt på nätterna. Och det har jag ju verkligen haft! Ibland upp till fem gånger per natt, och milda makaroner vad ont det gör! Men det är ju bara å bita ihop å försöka sträcka ut benet hur ont det än gör.

Nu råkade Patrik få kramp i natt. Jag vaknade att ett VRÅL från honom!!

Retade honom idag för att han var en sån mes.. Att jag minsann klarat av kramper utan ett knyst. Hihi! Men det skulle jag inte ha gjort, han blidde lite sur! Hihi!


Nä nu ska jag ta å se lite TV å sen sussa litte...

Av Catja - 6 juli 2008 11:03

När patrik var i Ötå så sov dom några nätter i "Röda-finland", den större stugan hos hans mormor och morfar. Den stugan som haft fuktskada. TROTS att jag varnat honom om det. Så igår när jag började plocka upp hans kläder och skulle tvätta dom så STINKER dom mögel!! *Suck*

Överdoserade både tvättmedel och sköljmedel men icke... Lukten sitter i. Så efter att kläderna torkat nu ordentligt och jag googlat mögel hela dagen igår så har jag blötlagt allt i ättiksprit. Och fy fasen vad DET luktar illa då! Men men ont ska med ont förgås sägs det ju... Så nu ska det få ligga där och sen ska jag kila över till Göta och hänga allt på tork ute så d får vädras ordentligt.

När jag pratade med Patrik om kläderna igår när han kom hem blev det ett helsikkes liv. Ni har väl förstått vilken skrotsamlare han är... Nästan så att han går igenom soppåsen innan han går ut med den så att jag inte råkat slänga nått som är hans som han egentligen vill ha kvar.

Så igår när jag kommer till biten"...Och om inte lukten går bort måste vi slänga dom hörrö..."

"Vad i helvete!!! Vi ska INTE slänga NÅNTING!!"

"Men du kan ju inte gå omkring å lukta mögel"

"Det luktar inte du svammlar."

Hämtar en tröja och låter han sniffa på den. "Nå?"

Han luktar på den. "Inte känner jag nått."

"Brukar våra nytvättade kläder lukta sådär?" Pekar på plagget i handen.

"..." Vänder sig mot TVn. "Men ska kläderna lukta ETER då?!"

"Inte Eter, älskling. Ättika."

Av Catja - 5 juli 2008 22:03

Den här gröna färgen var behagligare att titta på! :)



Av Catja - 5 juli 2008 19:30

Oj! SKa inte va den här färgen riktigt! Ungefär, men inte riktigt! Orkar bara inte fortsätta ändra just nu.. Patrik stressar med nån film här. Fixar till d senare eller imorrn! Försök undvika å få nå epilepsianfall av å stirra på d här!

Av Catja - 5 juli 2008 14:31

Alltså, vi måste ha dom konstigaste grannarna i hela sverige! (Alla förutom Rusus parents såklart!)

Jag var precis ner i tvättstugan eftersom jag hade bokat tid... TRODDE JAG! Efter att jag startat maskinerna skulle jag kollla efter en ny tid och insåg att jag hade ju min tid igår!! Fasen också.... Och nr 87 hade tid idag. Fan.. Jag vet ju själv av tidigare erfarenheter (!!!) hur förbannad man blir när någon stjäl ens tvättid. Så jag knatade iväg och sökte reda på lgh nummer 87. Den låg i trappuppgången bredvid vår. Ringde på dörren och i samma sekund hör jag hur någon rör vid loskolven på insidan. Hur nån bara råkar peta i den. Jaja, tänkte jag dom vill ju se vem som ringer på innan dom öppnar. Mååånga sekunder gick, men jag stod kvar för jag vet hur arg dom skulle bli om dom kommer ner och inser att maskinerna är full.

Just när jag skulle ringa på en andra gång så öppnas dörren. Haha, eller öppnas och öppnas. Personen på insidan öppnar upp en såååå liten springa av dörren så det enda jag ser är en liten strimma av karlns ansikte i ljuset från trappen. I lägenheten var det becksvart. Inte en strimma ljus syntes från hans lägenhet. Dessutom stod han halvt på huk så han var ju kortare än mig där i dörrspringan, och det säger inte lite om hur mycket hukad han stod!

"ja?" Säker den hukade mannen och verkar vara på väg att stänga dörren redan då. Så jag förklarade läget lite småstressad för jag trodde faktiskt att han skulle hinna stänga dörren innan jag förklarat läget. Mitt i allt avbryter han mig. "Hur hittade du mig?" Väste han misstänksamt.

"...öh...med lägenhetsnu.." Hann inte avsluta meningen förrän han avbryter igen; "Hur hittade du mig?"

"Lägenhetsnumret, som du bokar tvättstugan med." Antagligen  hade jag en något chockad min.

"Jahaja. Nå det är ingen fara." Så drog han igen dörren igen, den lilla centimetern han öppnat den.


Vah?! Jättekonstig typ. En till med andra ord. Snacka om att vi måste flytta så fort Kotte blivit lite större.

Av Catja - 5 juli 2008 13:31

Alltså, intressant väder här uppe i Lappland. Man har ju förlikat sig med tanken på att man aldrig mer kommer få en lika varm å lång sommar som tidigare men att det ska växla så i väder är ju helt sanslöst. Så här har dom tre senaste nätterna sett ut:


Natt 1: Varmt! Vi öppnade balkongsdörren och smällde upp myggnätet för att kunna sova lite lättare. Jag har ju aldrig tidigare haft problem med varken kyla eller värme när jag sovit. Är lite som en fisk och ställer om mig själv så jag sover gott oavsett. Men nu i slutet på graviditeten så är man verkligen värmekänslig! Nå jag somnade gott med dörren öppen men vaknar av att måsarna skriker i högan sky till varann, säkert trettio stycken! Vad måsarna gör här uppe har jag ingen aning om. Och under natten låg jag yrvaken och undrade varför det heter måsar och inte "måss". Eftersom En mus, Flera möss. Så då borde det heta En mås, Flera Måss. Insåg nästa dag att jag varit rejält i nattmössan när jag klurat på detta säkert en halvtimma! Nåja, Patrik hade hört måssen överhuvudtaget, men jag hade mycket god lust att kasta nånting på dom. Låg och funderade om jag hade nå lösa föremål som jag kunde svinga iväg från balkongen...


Natt 2. Om möjligt ÄNNU varmare. Nu låg jag med balkongsdörren öppen och boken i handen redan klockan tio och flåsade som en döende fisk på land eller nått. Kunde inte läsa eller röra mig överhuvudtaget pga värmen. Det var hemskt! Ropade till Patrik (som låg å såg Tv). "Jag tror döden närmar sig..." Patrik tassar in och tittar på mig med sin kluriga kommentar, "Jag trodde det var LIVET som närmade sig... " Med ett fniss lämnar han rummet. "Ditt svin." Tänkte jag för mig själv. Här ligger jag och dör och han skämtar och försvinner. Jag hörde hur han började med nånting ute i köket. Den "jävilen", hur fan kan han tänka på mat när jag ligger här och livet sakta rinner ur mig. Men efter en stund dyker han upp igen. Med ett örngott med knut på. "Ååååh baby!" Då hade han varit och gjort i ordning med en massa krossad is i örngottet som jag kunde ha på pannan. HÄRLIGT!

Isen hjälpte faktiskt och jag mådde inte lika illa iallafall. Höll precis på å somna när jag hör kakafonin sätta igång ute på gården igen! Å NEJ!! Måssen var tillbaka. Dom jävlarna. Aldrig får man sova... Låg och lyssnade på dom jävla fåglarna när jag hör hur det låter som att dom skrattar emellanåt.

Hmmm...konstigt. Låg kvar i sängen och hörde ett till mås-skratt. Men va fasen??! Kliver upp kikar ut, och vad ser jag?! Ett helt gäng med japaner som invarderat våra bänkar och bord ute på gården. Hur många som hellst, ja nästan lika många som måssen. Och dom kacklade och skrattade och skrek precis som måsarna.  Aaargh!! Patrik erbjöd sig att kliva ut på balkongen och vråla å skrämma iväg dom "Jag kan se farlig ut!".

"Nä tack, vi skrämmer inte turisterna".

Vet inte hur det gick till men till slut somnade jag. Och vaknade bara tre fyra gånger till under natten dör att kissa.


Och nu Natt 3. Kändes lite svalare så dörren höll jag stängd. Dock hade jag öppet fönstret i köket och TVrummet. Och vaknar till inatt av att jag hackar tänder. SVINKALLT!!

Idag har vi kanske tolv grader ute. Och mulet. Vah?! Igår satt vi på utebadet och solade och badade (lyckades bränna magen i solen så Kotte bor numera i sitt faluröda "hus") och idag fryser jag som en hund. Suck.


Nåja, det var det senaste härifrån.

 Och justja! GRATTIS Desso med karl till eran dotter! :) Börjar bli avis på alla med barn nu.... Jag vill också!!

Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards