Alla inlägg under maj 2008

Av Catja - 14 maj 2008 06:40

Jojust! Kakan blev faktiskt bra! Inte lika bra som moster Tuulas men ändå! Helt okej! Patrik tog med hälften till jobbet idag. Funderar på att baka en till idag!


Sen vill jag också hälsa till moster Tarja med. Hon den stackaren har varit tvungen att operera sin höft igen... ajajaj! Hoppas du mår bättre nu!


 Kramar från mig



Av Catja - 14 maj 2008 06:16

När man blir gravid är man tydligen inte människa nåmer.

Men lever tydligen inte längre efter Maslows behovs trappa. Inget sånt finns mer, iallafall inte om du ser till folkets reaktioner på en som gravid.

Lustigt är det, samtidigt om man råkar vara i lite hormonell obalans kan det förvandlas till ren och skär ilska och vansinnesutbrott.

Man ska tydligen inte kunna känna och reagera på saker som en icke-havande kvinna. Allt kretsar nu kring din graviditet.

Lite exempel:


Gravid: "Åh gud, va varmt det är!"

 Kontras jämt med: *Ett fånigt leende med huvudet lite på sned*

"Jaaa, lilla vän. Det blir så när man är gravid. Svallningar kallas det.. Aaaww."

 (Jasså du! Det har inte å göra med att vi sitter i ett rum som håller en temperatur på 36 plusgrader?!)


Gravid: "Men Gud va hungrig jag är!"

Kontras med:"Ja, du äter ju för två nu så det krävs mat oftare."

(Jamenvisstja! Det har inte å göra med att klockan är 17.30 och jag inte har ätit nått på hela dagen då?)


Gravid: "Usch va trött jag är."

Kontras med: "Jaaaaa, det tar på krafterna och bygga ett nytt liv."

(Midnattssol kallar jag det, inte graviditet.)


Gravid:"Aj va ont i magen jag har."

Kontras med: "M-hm. Förvärkarna och sammandragningarna börjar göra sig påminda..."

(Ja, eller kanske den en vecka gamla pizzabiten jag värmde i micron igår.)


Lustigt det där. Men sen samtidigt så är man ju faktiskt gravid så om det går åt andra hållet så blir jag också sur. HAhaa!

Om folk inte fattar att jag har ont i ryggen för att jag är på tjocken så blir jag också irriterad. HAhaaa! Så lite knasig blir man.

 Gick på pressbyrån häromdagen från jobbet och köpte en glass. Och när jag är på väg tillbaka med glassen i hand och korsar vägen så sitter folk i sina bilar och ler och nickar medhållande. Minns inte när folk sist varit så lyckliga över att jag äter glass. Måste ha varit när jag själv var bäbis och kunde för första gången hålla i glasspinnen själv!

Maslow släng dig i väggen! Jag behöver inte din trappa nåmer. Jag står över den tydligen!


Men ni mina vänner och familj har skött er bra. Så gå inte å bli nervös nu över hur ni ska bete er! Jag ska inte JallaJalla-omkull er med kulan.


Nu ska vi se vad mer spännande vi kan hitta på det här inter-nätet. Adios.

Av Catja - 13 maj 2008 16:11

Jahapp! Som ett brev på posten i vecka 30 kom förvärkarna. Men jössös! Jag kan inte fatta att alla mina krämpor kommer fan i mig i exakt "rätt" vecka. Och det är inte psykologiskt. Jag vet, jag hade också trott det. En nervös och manisk förstföderska håller sig enormt upp-to-date på sidor som familjeliv.se, niomanader.se, blimamma.se och vet för det mesta vad som pågår i hennes mage. Men saken är den att jag hinner inte läsa mina "vecko-texter" innan jag känner veckans stora grej!

Låg tidigare på soffan och knappade på datorn och kände hur d stack och värkte i magen. I som nedre delen av magen. "Aha," tänkte jag, "d är när jag stressat nu på morgonen." Så jag lade bort datorn och lade mig på sida och sov en liten stund. Vaknade efter en timma och mådde prima. Nu stod jag och bakade i köket när det började värka och sticka i magen som fasen. Började lite smått (så från början brydde jag mig inte ens om det) men det som växte i styrka och tillslut kom jag på mig själv med att stånka å kvida och ajja lite grand hela tiden. Sen började det stråla mot ryggen lite grand å då fick jag smått panik.

"Jessus!! Ska jag föda?!!!"

Stod där i köket med uppspärrade ögon, fastfrusen i golvet lite bredbent med skarf om håret och med slickepotten i högsta hugg och hjärnan gick på högvarv...

 "Tänk tänk... Vad var knepet för att skilja förvörkar från riktiga värkar?!" Och inte slutade det göra ont stod där och försökte tänka. Fick riktigt dra

 efter andan och ta tag i diskbänken när det gjorde som värst ont.

Kastade in kylvarorna som stod framme i kylen och knatade till soffan.

Lade mig ner och googlade mitt ont i magen.

Och Tadaaa!

Det verkar som att det som värker inte är värkar. (Muhahaaa! Var bara tvungen å få skriva det sådär. Dåligt värre jag vet. Fniss.)

Och skillnaden mellan värkar och förvärkar är att förvärkarna går över när du lägger dig ner och tar det lugnt, eller tar ett bad eller så. Och det är precis det dom gjort! Medans jag skrivit nu så är dom som bortblåsta. Känner mig bara lite trött, både i huvudet, ryggen och höfterna.

 Jäklar, kom just på att detta inte var så bra egentligen. Nu håller vi tummarna att jag inte får sånt här på jobbet... Haha! VAd ska jag göra? Gå på lagret och lägga mig eller?


Insåg precis att vi har en lite större ugn än standardugnen. Skulle baka en potatisbekelse-kaka som min moster alltid brukade göra. Och den skulle ju göras i en långpanna. Jepps, gjorde smeten, smetade ut den i min långpanna. Och insåg efter att jag tagit ut den ur ugnen att min panna är längre än alla andra pannor. Den var så tunn så tunn så...ja. jag vet inte. Jätte fluffig och fin annars... men alltså... Ja, mycket tunt fluff! Suck. Nåja, nu ska jag å smaka på mitt tunna fluff. Eller först ska jag göra den klar!

Av Catja - 10 maj 2008 08:16

Klurar på våran balkong. Nu när vi har en sån fin balkong så vill vi ha lite fint där ute också. Men fasen va svårt med det där. Hos oss har ju jag blivit bannlyst från blomskötsel. Det är helt klart Patrik som har dom gröna fingrarna. Han tjatade på mig hur länge som helst om att vi måste byta blomjord. Tillslut bytte han själv med hjälp av mamma sin. :)

Problemet med balkongen är ju nu det att balkongen är i sovrummet. Och när man sätter dit blommor, lockar man även dit alla jäkla getingar och andra äckliga och livsfarliga insekter. *Ryser från topp till tå* Uurss... Men nånting får vi hitta på. Myggnät funkar ju visserligen men snart har vi ju lilla Kotte i sängen som står därinne och inte vill vi ha den lilla kraken i fullt drag från balkongen... Jag tror att vi ska ta å strunta i dessa jäkla blommor...


Igår kväll kröp vi upp i soffan och såg Så ska det låta... Och våran lilla bäbis blev helt galen i magen! Det sparkades och tumlades runt under hela programmet. Ojoj, så stor den lilla börjar bli. Nu kan man känna att den lilla faktiskt vuxit till sig och ligger ihop krupen i magen. För när den försöker sträcka ut sig så sticker den lilla in benen UNDER bröstkorgen.. Uuuurk! Snacka om kräk känsla!


Dessutom var vi och bokade barnvagnen igår. Hade ju tänkt byta märke på vagnen men så såg vi i nya Gravid tidningen att vagnen vi tittat på först fått högst betyg tillsammans med en Teutonia och nån annan ny vagn.. Så då bestämde vi oss för att plocka första favoriten på en gång.  Oooo, vill hämta den nu kika på alla små finesser och klämma å känna på den!


Well well, nu ska jag också börja göra mig i ordning för jobbet. Patrik har redan stuckit för några timmar sen..


Sen vill jag också snabbt och i smyg (eftersom att det ännu inte är ute ännu till alla som ska veta) GRATULERA till den nya bäbisen som är på väg! Ännu en liten krabat är på gång.. Dock ett bra tag tills den ploppar ut men ändå.... Så många grattis kramar till er!

Av Catja - 9 maj 2008 06:09

För d första, RBO, Tack för uppdateringen! :)


Nu ska ni få höra när min stackars Patrik hade en skräckupplevelse här om dagen! Haha! Han skulle döda mig om han visste att jag berättade, men d var så gulligt så jag kan inte låta bli! :)

 I veckan stod Patrik ute på balkonen å rökte och jag tyckte att det skulle vara hysteriskt roligt att stänga ut honom där ute. Sagt å gjort, jag drog igen dörren å lät han stå å knacka där ute ett tag. (Varför är sånt där så roligt egentligen? Jag menar inget säskillt hände, han stod ju bara där å knackade liksom. Och jag stod å fnissade på insidan. Jamen gud va kul alltså. Men iallafall.) Släppte in honom efter en stund och han hämnades genom att brotta ner mig i sängen (eller bara liksom välta mig, inte så svårt å få omkull mig nåmer!) och kittla mig halvt till döds.

Men då när jag ligger sådär på rygg med benen så uppdragna jag nu kan med min kanonkula så sjunker ju magen in mot ryggen. OCh jag kan hålla med om att den sjönk in mer än vanligt. Men stackars nervösa och blivande pappan Patrik fick P.A.N.I.K HIhi! Ni skulle ha sett hans min!! Han frös mitt i en rörelse med ena handen på min mage och snabbt flackande blick.

"Vars är magen?! Vart tog den vägen?! Det är ju bara en massa fläsk här?" Stackars Patrik trevade runt med handen på magen när en blixt av klarsynthet verkar slå ner i honom. "Har vattnet gått?!!" Och hans hand flyger från magen ner mellan benen på mig för att känna om mina jeans blivit blöta. Hihi! Han var såå skraj.. Stackaren! Ja, vad ska han tro, när jag ena sekunden har en enorm och hård mage som står rätt ut och helt plöstsligt är den puts väck! Haha! Men stackaren.... Nåja d var kul iaf! Men det kanske är en såndär historia som "man borde ha varit där" för att finna det roligt. Vet inte riktigt.. Nånåå, jag tyckte det var charmigt!


Kom hem igår från jobbet med betydligt mycket mindre sammandragningar. Hade inte alls lika jobbit som i förrgår. Men då var jag riktigt lat igår. Ansträngde mig hårt för att hålla koll på vad jag egentligen gjorde. Stackars E och Rusu som säkert fått jobba arslet av sig när dom delar dagar med mig. Hojj. Men men, jag kan ju göra nånting vettigt.

Det verkar ändå lite som att sammandragningarna kommer oavsett hur försiktig jag är. I slutet på skiften så börjar det dra ihop sig hos lilla Kotte. Well, nu känns det inte alls lika omöjligt att klara av mina sista veckor! :) Bra!


Näpp, nu dags å kolla in lite andra bloggar och sen dra sig till jobbet!

Av Catja - 8 maj 2008 10:15

Jepps, har inte hänt så mycket. Donat här hemma å fixat lite med bäsens grejjor. Har faktiskt redan bäddat spjälsängen!! Men det är sååå mysigt, å jag kan inte låta bli! Sen var Patrik väldigt mycket med på noterna så jag hade inget som höll mig tillbaka! :)

Men gott folk, nu börjar denna graviditet kännas också. My gosh... Har haft sån tur och en sååå skön tjockis-tid. Inte särskillt mycket krämpor alls!

Hojj, emellanåt nu börjar det vara rätt jäkla tungt. Igår hade jag mardröms sammandragningar hela dagen på jobbet. Gick över när Patrik tappade upp ett bad åt mig när jag kom hem, men så fort jag klev upp igen så drog magen ihop sig. Jobbit. :( MÅSTE börja ta det lugnare på jobbet nu. Googlade sammandragningarna och av det jag läste insåg jag att om jag skulle berätta för BM hur mycket som känns och hur mycket jag hade av dom under dagen, så skulle hon sjukskriva mig ögonaböj. Bäst å undvika henne lite. Jag måste bara ta d lite lugnare. På riktigt nu alltså.

Jag har ju bara två veckor jobb kvar, så om jag bara är försiktig så går d nog bra. Men om d inte blir bättre kan jobbet ta sig i brasan.


Nä nu ska jag vagga vidare. Until next time...

Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards