Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

"Det är negrer som bultar på våran dörr!"

Av Catja - 28 februari 2008 18:41

Okej till att börja med... Dom var inte negrer. Kallade dom bara för det för att jag skulle få det att låta lite sådär Arnold-Terminator-Action-film-aktigt. OCh detta är faktiskt en komentar jag viskat i min mobiltelefon idag. Faktum är att det bultade inte på dörren. Snarare så var det någon som ringde på hemma hos oss.

Sä här gick det till:

Efter min shoppingrunda idag så var det dags för tvättstugan. Så jag kämpar ner tvättkorgen ensammen, eftersom jag och Patrik glömde bort å bära ner den tillsammans i morse.

Näja, väl igenom alla korridorer och tunga jäkla ståldörrar i källaren (Våran tvättstuga behandlas som Fort Knox av hyresvärden) så kommer jag in i tvättstugan. Ryggen värkandes och svettig efter kånkandet. 

Och gissa vad jag upptäcker! NÅGON har stulit min tvättid!! Och jag var inte ens nog sen för att någon skulle få lov att överta min tid.

Mitt finn-humör och extremt heta temperament fick mig att koka över på minde än en hundradels sekund. (Börjar misstänka att min mama varit och blivit befruktad av en spanjor för mitt humör är hetare än en ren finskas humör).

Nåja, helt utan förnuft och rent av blind av ondska sliter jag ut tjuvens kläder ur maskinerna. En av maskinerna avslutade jag innan den var klar och slängde alla kläder dygnsura i en korg. Av kläderna att döma (mycket sjalar och saronger i klara färger, som faktiskt var rätt vackra) antog jag fördomsfull som jag tydligen är att denna tvättstuge bov måste vara utlänning (det är val inte elakt sagt va?!). Sen skrev jag dessutom en arg lapp som jag la på tjuvens blöta klädhög.

Mycket nöjd med min hämd startade jag mina egna maskiner med ett belåtet flin.  

Väl uppe i lägenheten lägger jag mig på soffan och tänkte vila en stund innan det var dags å kila ner i tvättstugan igen. Men då....

*spännings-framkallande musik spelas*

...Ringer det på dörren! Jag stelnar till på soffan. Ligger stel och tyst och har tydligen lyckats stänga av ljudet på tvn. Vågade knappt röra mig. "Jävlar, nu har jag en galen neger-familj bakom dörren som ska ha ihjäl mig för att jag förolämpat dom!"

Ser framför mig hur dom står där ute och hytter med fingret i sidled som dom på Ricki Lake och utbrister

"No she´s not gonna through out my laundry like that! Uh uh. Nono. Come out bitch!" 

Och männen: "Damn woman. Insulting my woman."

Eller tokiga Mafioso Italienare som säger: "I´m gonna make you an offer you cant resist..." Med halv-automatiska vapen i händerna.


Nåja, det ringer på dörren i evigheter och jag sitter bara där i soffan och kommer på hur ofantligt, onödigt tydlig jag har varit genom att slänga ut tvätten på det viset. Inte förrän jag råkar komma åt nån knapp på mobilen så den sätter igång å spelar Nickelback på högsta volym, kommer jag på att jag måste ringa Patrik. Några signaler går fram och han svarar.

Jag hör att han sitter i en bil.

"Åh bra! är du på väg hem?" Viskar jag.

Jo d var han.

"Bra, jag har galna negrer som bankar på dörren!" Fortfarande viskandes i luren. Förklarar snabbt för Patrik vad som hänt och han är på väg hem säger han. Vi lägger på och jag går in i sovrummet för att inte råka höras ut i trappen. (Syrran ringer och vi surrar lite där inne, men d hör inte hit!)

Efter ett tag hör jag att dörren låses upp. Patrik är äntligen hemma, dessutom med en arbetskamrat. Dom var ju förberedda på slagsmål! Jag kommer ut ur sovrummet och förstår nu hur det måste ha låtit i telefonen när jag väser att det bultas på dörren. Så sa jag ju bara för att det låter lite mer spännande, faktum är att det hade ju lika gärna kunnat vara Jehovas Vittnen som ringde på! *Skäms en aning och sitter lite förlägen i soffan*.

Förklarar att d inte är någon fara och arbetskamraten beger sig hemmåt. (Faktiskt så han lite besviken ut när d inte blev några smällar utdelade!)

Nåja Patrik släpper det hela snabbt men vägrar följa med till tvättstugan så jag måste gå ner dit själv. Fortfarande var jag lite nervös.. Jag var ju rädd för att negrerna och maffian skulle komma. (Trots att jag inte visste om dom existerade alls!)


Nere i tvättstugan stod jag och hängde upp tvätten när jag hör en nyckel i låset... *Spännings musiken igen*

...Och då kommer det en tolvårig (kanske indisk) grabb med jätte stora bruna ögon in. Och han skäms. Ber tusen gånger om ursäkt för att han glömt bort tiden i tvättis. Han hade lovat sin mamma att tvätta (på sitt sportlov!! Red anm.) och glömt bort tiden och försökt tvätta färdigt trots att det gått över till min tid.

Gissa vem som skämdes då... Jag mådde så dåligt så jag hade kunnat spy!! Galna neger familjen och Maffian var bara en söt och rar liten grabb som redan hade ett jobbigt sportlov. Och då kommer jag, häxan, in i hans liv och hans sportlov och gör det ännu värre! :(

Så vad gjorde jag då?

Jepp! Jag ljög och sa att jag inte hade nå mer tvätt att tvätta och gav den resterande tvätttiden till grabben... *Nöjd som fasen fast med lite dåligt samvete fortfarande*


Patrik säger nu: "Och vad har vi lärt oss av detta?"


Jo jag antar att det är bättre att vända andra kinden till!

(Och man bör inte äta gul snö heller!)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Catja - 10 maj 2009 07:50

Såg att jag har åtta prenumeranter kvar på denna bloggen! Hihi! Hängivna jäklar va?! ;)  Vem är ni då? :)   ...

Av Catja - 16 februari 2009 08:59

Glöm inte min nya blogg Click Hära

Av Catja - 11 februari 2009 16:51

Ja nu är det dags för mig att dra vidare.... Följ mig till min nya blogg! Klicka här   Glöm inte att byta din prenumeration på Bloglovin! :)   ...

Av Catja - 11 februari 2009 15:00

tjorvar lite.....

Av Catja - 11 februari 2009 11:03

Som den kände Big´O en gång sa....   Nu har vi varit till tandläkaren. Patrik lagade en tand, en annan tand än den som gick sönder. Den ska dom dra. Nästa vecka tror jag det var. (PS. Tandläkaren sa på en gång när Patrik öppnade munnen, "Du gnisslar...

Presentation

Omröstning

Du som läser! :) Känner du mig?
 Ja mycket väl!
 Jodå, vi är bekanta!
 Vi vet vem den andra är!
 Nope.
 Vet inte. (Hah! Ja, det var ju ett lustigt alt!)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards